Kebnekaise runt


Området runt Kebnekaise är ett av Sveriges mest kända fjällområden. Här finns Sveriges högsta toppar, bland de största glaciärerna och magnifika dalgångar. Djurlivet är rikt och naturen andäktig. I väster ringlar sig Kungsleden, en av världens mest kända vandringsleder. Här känns platser igen som Sälka, Singi och Nallo - alla med välskötta stugor, mitt i väglöst land. Sedan snart 10 år lades restriktioner för terrängfordon i området, idag får endast väl utvalda personer färdas med skoter i detta fantastiska område. En tur där man kan se hela området på en dag är därmed få förunnat.

Att få besöka Nallo en stund är att byta värld, en högalpin pärla i den svenska fjällvärlden. Nedanför öppnar Vistas upp sig med en av de mest djurrika dalgångarna - järv, björn och lo är väl hemmastadda liksom stora rovfåglar av skilda slag.Detta är därför turen för dig som söker en unik upplevelse på ett enkelt sätt under säker och kompetent ledning. Turen där du på en dag får uppleva flera dagars fjälltur på skidor, under komfortabla former. Bekvämt placerade i anpassade skoterpulkor färdas du under en heldag längst leder - dragen av 4-taktsskotrar, moderna och miljöanpassade.

Guiden är alltid lokal med gedigen erfarenhet av området dess människor, djur och miljö. Mat och dryck är även den av lokal prägel och passar fint vid de stopp som görs under vägen - på fjället eller i fjällstugor.